Η ομοιοπαθητική ιατρική βασίζεται στη θεωρία ότι τα συμπτώματα μιας αρρώστιας είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε μια διαταραχή η σύγχυση του. Τα συμπτώματα είναι επομένως μια εκδήλωση του οργανισμού μας και τα έχει ανάγκη  στη προσπάθειά του να συνέλθει και να ισορροπήσει. Η ομοιοπαθητική δεν προσπαθεί να διώξει τα συμπτώματα όπως η αλλοπαθητική ιατρική, ούτε να τα  καταπιέσει, ώστε να υποχωρήσουν. Η Ομοιοπαθητική περισσότερο βοηθάει στο να ενισχύσει την εκδήλωση των συμπτωμάτων  του οργανισμού μας, έτσι  ώστε να βρει  γρήγορα την ισορροπία  του και επομένως την υγεία του.

medicina natural

Με λίγα λόγια η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι μια βοήθεια  στην προσπάθεια του οργανισμού  μας να αποκαταστήσει την υγεία του.

Η ομοιοπαθητική ιατρική είναι αποτελεσματική  εκεί που το ανθρώπινο σώμα έχει έστω και λίγη άμυνα η χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερη .Τότε υπάρχει η δυνατότητα αυτό -ίασης με τη βοήθεια της ενέργειας που περιέχει το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Σε  παθήσεις όπως η αλλεργία, το  άσθμα, η  τοπική δερματίτιδα, η  ψωρίαση, το άγχος και η κατάθλιψη, όπου η κανονική ιατρική προσφέρει μόνον ελάχιστη ανακούφιση, η ομοιοπαθητική, βοηθάει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και για πάντα.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία απευθύνεται σε  όλους τους ανθρώπους  κάθε ηλικίας και για κάθε πάθηση.  Δεν καλύπτει όμως  τις παθήσεις που απαιτούν χειρουργική επέμβαση, αλλά  υποστηρίζει τον οργανισμό να ανταποκριθεί καλύτερα όπως επίσης βοηθάει και στην αποκατάσταση μετά. Σε ειδικές περιπτώσεις συντελεί  στην αποφυγή της επέμβασης.