user_mobilelogo

Το Theta healing είναι μια φυσική μέθοδος να βρούμε την υγεία μας.

Δημιουργήθηκε από την αμερικανίδα Vianna Stibal (κυκλοφορούν 2 βιβλία της και στην ελληνική γλώσσα) και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα πριν 10 χρόνια μέσω της Μαρίας Τελίδου η οποία δημιούργησε τη σχολή “Θήτα χώρος” στην Αθήνα (www.mariatelidou.gr)

Με τον όρο «Θήτα» εννοούμε ότι η θεραπεία γίνεται με θεραπευτικές (=healing) δονήσεις μέσω των κυμάτων θήτα. Στα θήτα κύματα μπαίνουμε για παράδειγμα με τον διαλογισμό. Είναι ένα είδος χαλάρωσης μεταξύ ύπνου και ξύπνιου στα οποία το σώμα δέχεται θεραπευτικές εντολές. Σε αυτήν την φάση δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε παλαιές πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν πια.

 

Σας δίνω ένα παράδειγμα: Όταν ήμασταν μικροί και οι γονείς μας λέγανε «Είσαι μικρός και δεν μπορείς να το καταλάβεις» ή ακόμα «δε θα το καταφέρεις ποτέ, είσαι ανίκανος». Τέτοιες πληροφορίες μπαίνουν στο υποσυνείδητό μας και μας χαμηλώνουν, στη συνέχεια, την αυτοπεποίθησή μας αρκετά σε όλη μας τη ζωή.

theta1theta2

 

theta3

Το θήτα healing είναι ένας τρόπος να μετατραπούν τέτοια αρνητικά προγράμματα που δεν μας εξυπηρετούν πια, σε νέες πεποιθήσεις οι οποίες μας βοηθούν στη συναισθηματική, θλική και πνευματική εξέλιξή μας.

Σε σύγκριση με την ύπνωση στη συνεδρία του θήτα-healing, ο θεραπευτής συνεχώς παίρνει τη συναίνεση του ασθενή, όπου τίποτα δεν αλλάζει χωρίς την συμφωνία του.

Ενδιαφέρον είναι ότι πίσω από κάθε ασθένεια κρύβονται πολλές αρνητικές πεποιθήσεις και συνήθως το σώμα μας και ο εγκέφαλός μας κρατεί την άρρωστη κατάσταση για ένα ψευδό-κέρδος.

Δηλαδή πολλές ασθένειες δε θεραπεύονται ποτέ εντελώς γιατί ο οργανισμός μας έφτιαξε έναν «λάθος» προγραμματισμό, ότι κάτι κερδίζει από τη νόσο.

Ένα παράδειγμα είναι ένα παιδί, που δεν του δίνουν μεγάλη σημασία οι γονείς του, γιατί έχουν ακόμα άλλα 3 παιδιά.

Το ευαίσθητο 4ο παιδί αρρωσταίνει από μια βρογχίτιδα και απότομα οι γονείς είναι συνεχώς γύρω του και το νταντεύουν μέχρι να αναρρώσει. Το υποσυνείδητο του παιδιού παίρνει το μάθημα: «Όποτε αρρωσταίνω έχω όλη τη σημασία και αγάπη των γονιών μου για μένα». Άρα, όποτε του λείπει η συντροφιά ή η αγάπη των γονιών, αρρωσταίνει για να την έχει. Δεν το κάνει επίτηδες, ούτε το θέλει. Έχει γίνει πρόγραμμα στο υποσυνείδητό του και έτσι θα συμβεί συχνά και σε πολλές περιπτώσεις. Το θήτα healing ανακαλύπτει και διώχνει τέτοια προγράμματα αλλάζοντάς τα, με νέα προγράμματα όπως στη δική μας περίπτωση «Είναι δικαίωμά μου και εφικτό να έχω την αγάπη και προσοχή των γονιών μου και χωρίς να αρρωστήσω». Έτσι η συχνότητα να αρρωστήσει το παιδί, μειώνεται αισθητά.

theta4

Ένα άλλο παράδειγμα είναι μια γυναίκα η οποία είναι μητέρα και γιαγιά και εξυπηρετεί 10 άτομα σε ένα σπίτι.

Πλένει, καθαρίζει, μαγειρεύει, παίζει τα εγγόνια, φροντίζει και τους παππούδες, τον κήπο έξω, κλπ. Η γυναίκα αυτή δε μιλάει, δεν εκδηλώνει με λόγια ότι κουράστηκε, ούτε μειώνει από μόνη της όλες αυτές τις δουλειές. Άρα το σώμα της αρχίζει και μιλάει και την καθηλώνει στο κρεβάτι γιατί την πονάει η μέση της. Το κέρδος; «Όποτε χρειάζομαι ξεκούραση, πονάει η μέση». Τι κέρδος είναι αυτό όταν πονάμε; Το θέμα είναι ότι, αλλιώς δεν θα ξεκουραστεί η γυναίκα αυτή, αφού δεν μιλάει, δεν εκφράζει την ανάγκη της για ξεκούραση με λόγια. Άρα φτιάχνει το σώμα της μια άμυνα για να βρει την ξεκούραση, έστω πονώντας. Εδώ μιλάμε για ένα ψευδό-κέρδος βέβαια, αλλά το πρόγραμμα φτιάχτηκε και αν δεν αρχίζει να αμύνεται η συγκεκριμένη γυναίκα από μόνη της, θα συνεχίσει να πονάει. Στον εγκέφαλό της μπορεί να είναι από μικρή ηλικία το πρόγραμμα «Για να είσαι καλή σύζυγος και μητέρα θα δουλεύεις σκληρά και δεν θα αντιμιλάς».

 

Με τη θήτα θεραπεία ανακαλύπτονται τα θεμελιώδη προγράμματα από πίσω από αυτήν την υπόθεση και όταν έχουν ανταλλαχτεί, η γυναίκα θα απαλλαχτεί από τον πόνο της.

Δουλεύοντας με τη θήτα μέθοδο μαθαίνουμε αρκετές πληροφορίες για τον εαυτό μας, είναι μια αυτογνωσία, είναι ένα όμορφο ταξίδι στο σώμα μας με φανταστικές ανακαλύψεις πως σκεφτόμαστε και πως λειτουργούμε υποσεινήδητα και τι είναι πραγματικά η ασθένεια για μας.

theta5

Μέσω του θήτα-healing μαθαίνουμε την πραγματική έννοια πολλών συναισθημάτων όπως της αγάπης (μητρική, συντροφική, πατρική, αδελφική), της αφθονίας, της χαράς, της ευεξίας, της ευτυχίας και πολλών άλλων. Τη θήτα μέθοδο μπορεί να την κάνει ο καθένας, παιδί, έφηβος και ενήλικας ή ακόμα και ζώα. Δεν έχει σημασία τι θρησκεία πιστεύει κάποιος, εάν πιστεύει ή ποιας εθνικότητας είναι.

 

Αξίζει η εμπειρία του θήτα-healing γιατί μας απαλλάσει από πολλά «πρέπει» τα οποία δεν ισχύουν πια και επιβαρύνουν την υγεία μας σημαντικά.

Διώξτε αυτό το περιττό βάρος – που μπορεί να είναι και το πάχος σας – και νιώστε ανάλαφρα γιατί η θήτα μέθοδος είναι μια υπέροχη εμπειρία και ταυτόχρονα θεραπεία.